Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum previi iritația de scutec

Cum previi iritația de scutec

Dacă zona inghinală este roșie, iritată și puțin umflată, cel mai probabil este vorba despre o iritație de scutec. Umiditatea excesivă la nivelul pielii, schimbarea alimentației, modificarea florei intestinale, apărută ca urmare a unei infecții de tract digestiv și în urma administrării de antibiotice sunt factori favorizanți pentru iritația de scutec.

Umezeala din zona inghinală este mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor, care atacă apoi pielea. Bebelușii au oricum pielea sensibilă, iar zona inghinală, care se freacă de scutec și este destul de agresată de parfumanți și alte elemente chimice, este predispusă la iritații și alergii.

Folosirea scutecelor absorbante de calitate, care să rețină bine umezeala și schimbarea scutecului cât mai des reprezintă două dintre măsurile necesare pentru a preveni iritația de scutec.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.