Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum îngrijești bontul ombilical

Cum îngrijești bontul ombilical

Medicii recomandă ca zona ombilicală să fie menţinută uscată, pentru a grăbi căderea bontului şi vindecarea ombilicului. Este bine ca banda scutecului absorbant să nu treacă peste buric. Îndoaie această bandă, astfel încât bontul ombilical să fie expus la aer și să nu intre în contact cu urina și umezeala din scutec. În primele zile de viață, până la căderea bontului ombilical, nu este recomandat ca bebelușului să i se facă baie completă, în cădiță. Imersia în apă se amână până zona ombilicală este complet vindecată.

Pentru că apa de la chiuvetă nu este microbiologic pură, specialiștii recomandă ca în primele săptămâni de viaţă, chiar și după căderea bontului omblilical, apa pentru baie să fie fiartă şi răcită, până la temperatura optimă, de 37 de grade Celsius.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.