Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Prima periuta de dinti a bebelusului

Prima periuta de dinti a bebelusului

Ingrijirea dintilor de lapte este la fel de importanta ca si în cazul dintilor permanenti. Ideea conform careia nu este nevoie sa ingrijesti dintii de lapte pentru ca oricum vor cadea, este gresita. Periajul dintilor este un tratament igienic necesar inca de la primul dintisor.

Având grija de dintii de lapte ai bebelusului tau, demonstrezi ca iti pasa de dintii permanenti. Orice inflamatie aparuta la nivelul dintilor de lapte poate avea consecinte ireversibile prin deteriorarea mugurilor dintilor permanenti.

Prin urmare, este demn de amintit ca o carie dentara nu ar trebui sa fie tratata ca ceva normal la copii. Primii dinti pot sa apara pe la 3 luni sau chiar la 12 luni, dar in general in jurul varstei de 6 luni bebelusii se confrunta cu primii dintisori. Din acel moment parintii trebuie sa-si procure o periuta si o pasta de dinti special concepute pentru bebelusi cu scopul de a curata suprafata gurii, a gingiilor si a primilor dintisori. Prima periuta trebuie sa fie sub forma unui degetar si este din silicon. Are perii moi si delicati, fiind ideala pentru masarea gingiilor. Periutele tip degetar sunt proiectate pentru gura mica a bebelusului. Pentru a transforma totul intr-o joaca si pentru ca cel mic sa se obisnuiasca cu spalatul pe dinti puteti sa-i cantati in timp ce-l spalati pe dinti sau sa-i aratati ca si mami se spala pe dinti.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.