Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Accesorii pentru somnul bebelusului

Accesorii pentru somnul bebelusului

In primele luni de viata patutul poate fi centrul universului pentru un bebelus, asa ca trebuie sa-l alegeti cu mare atentie. Dar la fel de important este si ceea ce se afla in patut: salteaua, lenjeria de pat si alte accesorii care le fac parintilor viata mai usoara si contribuie la siguranta copilului.


Atunci cand va decideti sa cumparati un patut pentru bebelus, ar trebui sa luati în considerare mai multe aspecte, inclusiv spatiul din camera. Patuturile din lemn sunt de obicei de doua dimensiuni: 120 x 60 cm si 140 x 70 cm. In patutul mai mic copilul va putea sa doarma pana la varsta de 2-3 ani, in cel mare pentru o perioada ceva mai lunga.

Cand alegeti patutul trebuie sa tineti cont si de anumite considerente practice. Cele mai confortabile pentru parintii sunt patuturile cu fund reglabil. De obicei se pot seta la trei înaltimi: cea mai mare pentru nou-nascut, la mijloc - în cazul în care copilul sta deja in sezut, si cea mai mica treapta pentru copilul care sta singur in picioare.

Este important ca atunci cand salteaua este situata în pozitia cea mai de sus, adancimea patutului sa nu fie mai mica de 30 cm.

Sunt anumite modele de patuturi, in general din lemn masiv, care au atasate in partea de jos un sertar. Acestea sunt practice pentru ca puteti depozita acolo asternuturile de pat, scutecele sau alte accesorii pentru ingrijirea bebelusului. Aceste patuturi au incorporate de cele mai multe ori masa de infasat. Dezavantajul modelelor din lemn masiv este ca sunt destul de voluminoase si ocupa mult spatiu in camera. Asa ca inainte de a cumpara un patut din lemn masiv vedeti daca se potriveste in spatiul pe care il aveti.

Si sunt tipurile de patut care cresc odata cu copilul - dupa indepartarea grilajului din fata patutul se transforma intr-un pat de o persoana.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.