Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Angorjarea sânilor sau „furia laptelui”

Angorjarea sânilor sau „furia laptelui”

Angorjarea apare în primele săptămâni după ce ai născut și se manifestă prin sâni umflați și dureroși, fierbinți și foarte tari. Uneori, zona inflamată se poate întinde până la axilă și poți face chiar febră. Deși sună destul de rău, această problemă nu durează foarte mult, din fericire. În scurt timp, sânii tăi se vor înmuia și te vei simți mai confortabil.

În primele zile după naștere se instalează lactația. La început va fi o cantitate destul de mică de lapte care însă va crește brusc și care îți va provoca neplăceri. Acesta este procesul de adaptare a ofertei de lapte în funcție de cererea bebelușului tău. În curând va suge suficient de eficient încât să golească rapid ambii sâni, la o singură masă.

 Angorjarea mai poartă numele și de „furia laptelui” și se manifestă destul de dureros pentru tine. O altă cauză a inflamării sânilor este că sânii tăi sunt alimentați cu o cantitate mai mare de sânge decât de obicei și țesutul din jurul lor se va umfla, ceea ce duce la angorjare.

Este posibil să te întâlnești cu această problemă chiar și mai târziu, când copilul tău va fi mai mare și începe să consume și mâncare solidă. Deoarece își va lua o parte din nutrienți din sursa solidă de hrană, nu va mai avea nevoie de aceeași cantitate de lapte matern iar sânii tăi nu se vor goli la fiecare alăptat. Însă, la fel ca în primele săptămâni, producția de lapte se va regla în timp.

Pe când unele femei vor simți sânii ușor umflați, altele vor simți sânii foarte dureroși, grei și foarte plini.  Odată ce copilul tău se va conecta bine la sânul tău și se va hrăni la cerere, suficient de mult încât să golească ambii sâni, senzația de prea plin se va diminua.

Dacă sânii tăi rămân angorjați pentru mai multe zile, este posibil ca bebelușul tău să nu țină pasul cu cantitatea de lapte pe care o produci. Acest lucru se poate întampla din urmatoarele cauze:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema