Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Dezvoltarea mirosului în sarcină

Dezvoltarea mirosului în sarcină

Pentru foarte multe dintre gravide se pare că cea mai mare neplăcere cu care se confruntă, mai ales în primele luni de sarcină, este aceea că prezintă aversiuni pentru anumite mâncăruri sau mirosuri.

În multe cazuri, cel mai eficient test de sarcină este chiar nasul, în sensul că există mari şanse să realizezi că eşti gravidă pentru că anumite mirosuri puternice precum cele de usturoi, peşte sau cafea, pot să îţi cadă greu şi să declanşeze instantaneu o stare de greaţă. Semnul cel mai elocvent este de fapt acela că poţi constata că anumite mirosuri obişnuite anterior sarcinii nu mai pot fi suportate.

Alte semne ar mai fi acelea că parfumul favorit îţi poate provoca stări de greaţă sau chiar dureri de cap; sau, chiar mirosul masculin al partenerului tău de viaţă îţi poate provoca o ușoară stare de repulsie. Specialiştii au ajuns la concluzia că anumite stări şi dorinţe din timpul sarcinii nu sunt doar un moft. Explicaţia ar consta în faptul că după ce s-a produs concepţia se produce o bulversare hormonală puternică, constatându-se chiar un impact hormonal asupra mirosului. Afluxul de estrogeni, hormonii feminini, atrage după sine, în timpul sarcinii, o hipersensibilitate olfactivă.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema