Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cârceii sau crampele musculare

Cârceii sau crampele musculare

Dacă ai stat vreodată toată ziua în picioare şi ai mai şi muncit prin bucătărie sau la curăţenie, ştii probabil ce înseamnă durerile de picioare. Dacă, după o zi de muncă, te mai apucă şi nişte crampe musculare, relaxarea pare foarte departe de tine.

Conform dicţionarului, cârceii reprezintă acele contracţii bruşte şi involuntare ale muşchilor de la extremităţi, însoţite, de obicei, de senzaţii dureroase. Aceste crampe musculare sunt des întâlnite în timpul sarcinii şi, ca şi cum nu ar fi de ajuns toate greţurile matinale, durerile de spate sau insomniile, dau mare bătaie de cap femeilor gravide.

Nimeni nu poate spune cu exactitate de ce ele apar mai mult în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină, însă majoritatea specialiştilor sunt de părere că principalele cauze sunt determinate de presiunea pe care o exercită uterul asupra anumitor nervi, de oboseala acumulată şi de problemele de circulaţie care pot apărea din pricina faptului că fătul apasă pe vasele sanguine.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Relaxează-te și bucură-te de aceasta etapă frumoasă!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema