Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Vitamina D și calciul în sarcină

Vitamina D și calciul în sarcină

Atât vitamina D, cât și calciul sunt necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a dinților și oaselor. Calciul mai este necesar pentru buna funcționare a inimii, a nervilor și mușchilor și ajută la reglarea ritmului cardiac și la coagularea sângelului. Doza zilnică recomandată de calciu este de 700 mg.

Vitamina D ajută organismul să lupte cu infecțiile și reduce riscul de declanșare a mai multor tipuri de cancer, precum și riscul de diabet sau scleroză multiplă. Lipsa de vitamina D are ca efecte fragilitatea oaselor, care sunt predispuse astfel la fracturi sau deformare – boală cunoscută sub numele de rahitism la copii și de osteomalacie la adulți.

În lipsa vitaminei D, corpul nu poate regla nivelul de calciu. Pentru a asigura necesarul de vitamina D, este recomandat să iei un supliment de 0,01 mg pe zi – cantitate asigurată de obicei prin suplimentele de vitamine și minerale prenatale.

Alimente care conțin calciu:

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema