Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

O dietă de fier!

O dietă de fier!

Fierul, este unul dintre mineralele esenţiale în sarcină, deoarece ajută la prevenirea anemiei şi la funcţionarea normală a organismului.

La circa 10 – 15% dintre femeile însărcinate se instalează un deficit de fier faţă de doar 4% în cazul populaţiei feminine, în general.

Fierul este vital nu numai pentru copil, dar şi pentru tine.

Nivelul de fier din sânge trebuie menţinut în limitele normale în perioada sarcinii, deoarece copilul consumă foarte repede acest element şi poate apare „lipsa de fier”.

În funcţie de rezervele de dinaintea sarcinii, unele femei pot avea nevoie de suplimente zilnice cu fier, îndeosebi în ultimul trimestru de graviditate, atunci când nevoile fătului sunt foarte crescute. Bebeluşul îşi face rezerve de fier în ficat, în general suficiente pentru primele şase luni de viaţă. De aceea, necesarul acestui mineral în sarcină este de 22-36 de miligrame pe zi, ceea ce înseamnă cu 10-20 de miligrame mai mult decât în mod obişnuit.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema