Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Fierul și vitamina C în sarcină

Fierul și vitamina C în sarcină

În timpul sarcinii, fierul joacă un rol foarte important – celulele au nevoie de fier pentru a putea transporta surplusul de oxigen prin sânge, către creierul bebelușului, în dezvoltare în burtica ta. Dacă rămâi fără rezerve de fier devii anemică – te vei simți obosită, vei respira cu dificultate și vei avea o stare generală proastă.

În timpul vizitelor medicale prenatale ți se vor face analize, pentru a se determina cantitatea de fier din organism. Aceasta se poate afla prin analiza nivelului de hemoglobină și a numărului de celule roșii. Hemoglobina este ceva mai scăzută în mod obișnuit în timpul sarcinii, dar medicul va prescrie suplimente de fier dacă valorile sunt prea mici.

Pentru majoritatea femeilor însărcinate, necesarul de fier se obține din alimentație, incluzând în meniu alimente bogate în fier: carnea roșie, peștele, fructele uscate, cerealele integrale, vegetalele cu frunze verzi.

Alimente bogate în fier:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema