Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cartofi dulci la cuptor cu fasole neagră by Laura Cosoi

Cartofi dulci la cuptor cu fasole neagră by Laura Cosoi

O alimentație sănătoasă și un mod de viață din care să nu lipsească mișcarea. Acestea trebuie să fie preocupările principale pentru o viitoare mămică. Apetitul tău crește considerabil în timp ce înaintezi în sarcină, de aceea trebuie să te asiguri că organismul tău primește tot ce are nevoie.

Ce măncăm sănătos pentru o #SarcinaZEN?

În perioada sarcinii, Laura Cosoi s-a asigurat că i-a oferit bebelușului ei acele alimente care să îi asigure o sănătate de fier. De aceea a ales să prepare această rețetă cu cartofi dulci la cuptor și fasole neagră, la care a adăugat și frunze de baby spanac, un superaliment pentru această perioadă în care alimentația ta influențează atât sănătatea ta, cât și a bebelușului tău.

Descoperă noi savori în această rețetă ce conține cantități mari de acid folic care scade riscul de malformații congenitale și previne apariția unui travaliu prematur!

Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente:

  • Cartofi dulci 3 bucăți
  • 1 conservă fasole neagră
  • Ceapă verde
  • Kale/ baby spanac
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  • Lămâie
  • Coriandru / pătrunjel

Mod de preparare:

  • Pune cartofii la copt pentru cca 20 minute (la 180 grade)
  • Spală fasolea în mai multe ape
  • Mărunțește ceapa și coriandrul
  • Amestecă fasolea cu ceapa, coriandrul, spanacul, zeama de la lămâie, ulei, sare și piper
  • Desfă cartofii și adaugă compoziția perfect omogenizată
  • Pune un sos de iaurt sau de avocado, după poftă
Cartofi dulci la cuptor cu fasole neagră

Meniu bogat în: magneziu, betacaroten, antioxidanți, acid folic, fitonutrienți, proteine, carbohidrați

Proprietăți:

Cartofii dulci conțin magneziu și betacaroten și sunt bogați în antioxidanți. Pentru viitoarele mame ei constituie un aliment ideal.

În perioada sarcinii, toate legumele cu frunze verzi sunt ideale. Spanacul ajută la întărirea oaselor și îmbunătățește activitatea metabolică.

MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema