Back Probleme în alăptare

Alăptarea corectă – ce te învață consilierii în alăptare

Alăptarea este un proces firesc și natural pentru bebeluș, dar nu e lipsit de provocări pentru mamă. De aceea, este bine să te pregătești din timp. În primele zile de la naștere, tu și bebelușul tău veți fi începători în alăptare. O consiliere în alăptare îți oferă informațiile de care ai nevoie, pentru a te asigura că bebelușul suge corect și ia în greutate și te învață să previi sau să recunoști anumite probleme la alăptare.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă inițierea alăptării cât mai curând după naștere și alăptarea exclusivă în primele luni din viața bebelușului, dar aceste obiective sunt greu de realizat când mama nu are suficiente informații despre alăptare sau nu beneficiază de ajutor.

În România, 40% dintre mame nu primesc niciun fel de sprijin în maternitate pentru inițierea și menținerea alăptării. Ca atare, multe dintre mame renunță la alăptare încă din maternitate – relevă un studiu realizat de Asociația SAMAS, care a lansat și o petiție online, pentru ca în fiecare maternitate să existe un consilier în alăptare dedicat, care să ofere sprijin pentru mame în alăptare și menținerea lactației.


Ar fi indicat să faci pregătirea pentru alăptare încă din perioada prenatală, pentru ca atunci când bebelușul se va naște, tu să știi deja cum să-l pui corect la sân din prima oră. Un consilier în alăptare te susține în perioada alăptării, îți arată practic cum să poziționezi corect bebelușul la sân, te ajută să găsești pozițiile de alăptat confortabile pentru tine și bebeluș și te îndrumă pentru a putea trece peste toate provocările care pot apărea pe parcursul alăptării și pentru a înțelege nevoile bebelușului. Sfaturile unui consilier în alăptare îți cresc încrederea în tine, iar aceasta este esențială pentru ca alăptarea să fie un succes
Gianina Romanescu

Gianina Romanescu

Educator Perinatal SAMAS


Nevoia ca mamele să beneficieze de consiliere dedicată în alăptare încă de la maternitate a devenit și mai evidentă în perioada pandemiei de Coronavirus când, conform procedurilor stabilite de Ministerul Sănătății, o mamă diagnosticată cu COVID-19 este separată de copil la naștere, cu recomandarea de menținere a lactației.

Lipsa de informații corecte despre alăptare creează cele mai multe probleme pentru mame, care se află și așa într-o perioadă solicitantă fizic și emoțional, după naștere. Ele se tem că nu au lapte de calitate sau că bebelușul nu se hrănește suficient și abandonează alăptarea dacă apar probleme precum mameloane fisurate, dureroase sau angorjarea sânilor.

Un curs de alăptare (LINK CURS INDIVIDUAL DE ALĂPTARE) urmat în perioada de sarcină sau o consiliere în alăptare în perioada postnatală face diferența pentru starea ta de spirit și sănătatea bebelușului tău, pentru care cea mai bună hrană este laptele matern.

Ce înveți la un curs de alăptare

· Informații despre fiziologia alăptării – anatomia sânului, procesul de lactație, evolutia compozitiei laptelui matern;

· Biomecanica suptului – cum să te asiguri că bebelușul este poziționat corect la sân și suge eficient; cum sa cresti rezerva de lapte si sa alaptezi exclusiv

· Cum să previi sau să acționezi la anumite situații dificile în alăptare, precum angorjarea sânilor sau mastita;

· Cum să te hrănești corect în timpul alăptării, pentru ca starea ta de sănătate să fie optimă și să îți poți alăpta bebelușul la cerere pentru o perioadă cât mai îndelungată (alăptarea exclusivă este recomandată în primele 6 luni).

Cum te ajută consilierea în alăptare

Dincolo de informațiile pe care le afli la un curs de alăptare, consilierea individuală te ajută să găsești acele soluții de alăptare potrivite pentru tine și bebelușul tău, indiferent dacă stai acasă sau e nevoie să lucrezi.

Poți solicita aici o ședință individuală cu un consilier în alăptare din orașul tău.


Superioritatea Aptamil
NUTRI-BIOTIK

Special conceput să susțină sistemul imunitar al copilului tău în fiecare etapa de vârstă

Aptamil
Rețetă avansată

Rețetă avansată

Inspirată de 50 de ani de cercetare avansată a laptelui matern

Imuno-Nutrienți

Imuno-Nutrienți

Vitaminele C&D, în cantitățile adecvate vârstei, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Nutri-Fibre

Nutri-Fibre

Mixul nostru unic de oligozaharide GOS/FOS2 și 3’-GL3 – o oligozaharidă cu structură identică celei regăsite în laptele matern

Fără ulei de palmier adăugat

Fără ulei de palmier adăugat

Susținut de Societatea Română de Pediatrie

Susținut de Societatea Română de Pediatrie

Alătură-te și tu comunității
AptaNutricia

150.000+ de mămici mulțumite
150.000+

părinți mulțumiți

5+ experți dedicați
5+

experți dedicați

300+ articole create de experți
300+

articole create de experți

10.000+ răspunsuri anuale la întrebările mămicilor
10.000+

răspunsuri anuale la întrebările părinților

150.000+ de mămici mulțumite
150.000+

părinți mulțumiți

5+ experți dedicați
5+

experți dedicați

300+ articole create de experți
300+

articole create de experți

10.000+ răspunsuri anuale la întrebările mămicilor
10.000+

răspunsuri anuale la întrebările părinților