Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:
Pastrav somonat cu garnitura de dovlecel si salata verde
Feluri principale
Pastrav somonat cu garnitura de dovlecel si salata verde
Voturi
obţinute
0
+

Nota
expertelor
10
=>
Nota
finală
7
Ingrediente:
Pentru 2 portii:

Un pastrav somonat de dimensiune medie
2 dovlecei potriviti
Mix de ardei gras (verde, rosu, portocaliu)
6-7 Frunze de salata verde
O rosie
Sare dupa gust
Optional oregano
Ulei de masline
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
50 min
Se pregateste pestele: se spala bine si se sareaza in interior. Se spala bine o rosie si se taie rondele pe care le vom pune in burta pestelui pentru un gust mai bun. Se pot pune si rondele de lamaie (coaja se indeparteaza).

Pregatim garnitura: curatam doi dovlecei, ii trecem prin jet de apa rece si ii taiem triunghiuri. Adaugam o cana de cubulete de ardei gras, eu am avut mix de ardei verde, rosu si portocaliu congelat. Dupa preferinte si toleranta prichidelului se mai poate adauga la aceasta garnitura: cartof, morcov, broccoli.

Intr-o tava de yena sau metalica punem pestele in mijloc si in jurul lui legumele, Adaugam o cana de apa si optional mirodenii (oregano). Se da la cuptorul incalzit inainte timp de aproximativ 45 de minute. Se serveste cu salata verde stropita cu lamaie si ulei de masline. Pofta buna!
Află care sunt cele mai bune alimente pentru o mămică ce alăptează şi primeşte sfaturi de nutriţie personalizate!
Testează aplicaţia
Nota
expertelor:
10
Un meniu sănătos, gustos, uşor de pregătit şi bogat din punct de vedere nutriţional.