Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:
Paste cu ciuperci de pădure
Feluri principale
Paste cu ciuperci de pădure
Voturi
obţinute
131
+

Nota
expertelor
9.5
=>
Nota
finală
7.73
Ingrediente:
300 gr paste integrale scurte
200 gr ciuperci de pădure (combinație între gălbiori și hribi) sau oricare din acestea
unt 10-15 gr
1/2 legătură pătrunjel verde
ulei de măsline 2 linguri
parmezan ras
sare
Mod de preparare:
20 min
O cină delicioasă și sănătoasă poate fi făcută în doar 20 de minute. Pastele integrale (sunt mai sănătoase) se pun la fiert în apă clocotită cu sare, exact cât scrie pe pachet pentru că vrem să fie aldente. În timpul cât fierb pastele, ne ocupăm de ciuperci. Punem ciuperci de pădure pentru că sunt mai aromate. Într-o tigaie punem untul și 1 lingură de ulei de măsline. Când este topit untul se pun ciupercile și se trag puțin, apoi se fierb punându-se câte puțină apă. Se sărează.
La urmă trebuie să nu aibă foarte mult sos. Peste ciuperci se pun pasele scurse de apă și se amestecă. Se iau de pe foc. Se pune o mâna bună de pătrunjel tocat, o lingură de ulei de măsline și se amestecă. Se servesc cu parmezan ras deasupra. Se pot pune și câteva feliuțe de roșii în cazul în care bebelușul este constipat și vrem să îl ajutăm. Usturoiul, ardeiul iute și roșiile (cu excepția de mai sus) în mod normal trebuie să stea departe de farfuria unei mămici ce alăptează.
Află care sunt cele mai bune alimente pentru o mămică ce alăptează şi primeşte sfaturi de nutriţie personalizate!
Testează aplicaţia
Nota
expertelor:
9.5
Pastele integrale sunt o sursă bună de energie, fibre şi au avantajul unei pregătiri rapide şi a multitudini de combinaţii posibile.