Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:
Briose cu oua de prepelita
Gustări
Briose cu oua de prepelita
Voturi
obţinute
4
+

Nota
expertelor
9.5
=>
Nota
finală
6.68
Ingrediente:
300 gr faina, 250 ml lapte, 60 gr unt, 1 praf de copt, 12 oua prepelita, 1 ou de gaina, 1 ardei gras rosu, 1 lingurita rasa de sare, 100g mozarella
pentru uns:1 galbenus spart in 2 linguri lapte, cascaval ras
Mod de preparare:
50 min
Fierbi tari ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi le cojesti.
Intr-un bol mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete. Pui o lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita si completezi cu o lingura de compozitie. Introduci briosele in cuptorul preincalzit si cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, pui putin cascaval ras si mai lasi la cuptor circa 5 minute.
Faci testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoate-le si lasa-le la racit pe un gratar metalic.
Află care sunt cele mai bune alimente pentru o mămică ce alăptează şi primeşte sfaturi de nutriţie personalizate!
Testează aplicaţia
Nota
expertelor:
9.5
Interesantă această reţetă; poate fi un mic dejun, o gustare, o completare de prânz, etc.