Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Importanța fierului

Importanța fierului

Cerințele relativ mari de fier ale micuților înseamnă că sunt mai vulnerabili la carența de fier dacă nu consumă alimente bogate în fier în mod regulat.

Dacă nivelul de fier al piticului tău scade prea mult, copilul poate fi obosit și fără energie. Într-un număr mai mic de cazuri, nivelele scăzute de fier poate duce la o anemie.

Citește mai multe despre necesarul de fier al copilului tău, care alimente bogate în fier ar trebui incluse în dieta lui și alte moduri în care te poți asigura că își primește necesarul.

Fierul este esențial pentru creșterea sănătoasă a micuțului tău și dezvoltarea sa cerebrală. Este necesar pentru producția de hemoglobină în sângele sănătos; hemoglobina duce indispensabilul oxigen în corp, către țesuturile și membrele în creștere ale micuțului tău. Cantitatea zilnică recomandată de fier pentru copiii între 1 și 3 ani este de 6.9mg.

Încearcă să incluzi multe alimente bogate în fier în dieta zilnică a micuțului tău. Fierul din alimente precum peștele și carne roșie sunt cel mai ușor de absorbit, o dietă sănătoasă și echilibrată ar trebui să includă cel puțin o porție de carne sau pește pe zi.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.