Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Importanţa fierului

Importanţa fierului

Deficitul de fier la sugar și copilul mic este larg răspândit, afectând mai mult de trei miliarde din populație, din păcate având consecințe serioase asupra sănătății copilului. Categoria reprezentată de copii sub 3 ani și femeile însărcinate este în mod particular susceptibilă de carență de fier. 

Anemia în timpul sarcinii este asociată unui risc crescut de naștere prematură, greutate mică a copilului la momentul nașterii sau chiar moarte fetală. Sugarii sănătoși se nasc cu o cantitate de fier suficientă depozitată în organism pentru următoarele 4-6 luni de viață, vârstă la care începe în mod normal diversificarea alimentației. Este binecunoscut faptul că fierul din laptele matern este cel mai bine absorbit de organismul sugarului.

Perioada dintre 6 luni și 24 de luni este 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.