Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Pneumonia – temeri și soluții

Pneumonia – temeri și soluții
Pneumonia este una din bolile frecvent diagnosticate în rândul copiilor. Pneumonia este rezultatul unei inflamări a alveolelor pulmonare ca urmare a prezenței unui agent patogen. Dacă sistemul imunitar al copilului este compromis sau a trecut de curând printr-un episod de boală, penumonia poate fi gravă și chiar poate pune în pericol viața acestuia.
citeşte mai mult

Virusul sincițial respirator – o amenințare pentru sănătatea bebelușului?

Virusul sincițial respirator – o amenințare pentru sănătatea bebelușului?
Copiii se îmbolnăvesc de circa 6-8 ori pe an, cea mai întâlnită infecţie virală fiind infecţia cu virusul sincițial respirator. Virusul sincițial respirator este o afecțiune frecventă la copiii sub 2 ani și determină infecții ale plămânilor și tractului respirator. Acesta pătrunde în organismul bebelușilor pe căile nazale, bucale sau ocular, fiindcă bebelușii introduc mănunțele sau obiecte în guriță. Cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul sincițial respirator nu pun viaţa bebeluşilor în pericol.
citeşte mai mult

Care sunt cele mai frecvente răceli în rândul copiilor mici?

Care sunt cele mai frecvente răceli în rândul copiilor mici?
Răceala obişnuită este o infecţie virală contagioasă a tractului respirator superior. Cele mai multe răceli sunt cauzate de rinovirusuri care sunt transportate, în picături invizibile, în aerul pe care îl respiră copilul sau asupra lucrurilor pe care le atinge.
citeşte mai mult

Bebelușul are febră – ce faci?

Bebelușul are febră – ce faci?
Febra este de obicei un semn că organismul luptă cu o infecție și, deși nu este periculoasă în sine, dacă nu ajunge la valori foarte ridicate, ea este de luat în serios în cazul bebelușilor mai mici de 3 luni. Cum știi dacă bebe are febră și ce poți să faci.
citeşte mai mult

De ce tușește?

De ce tușește?
Există mai multe feluri de tuse, destul de greu de diferențiat de către un părinte. Infecțiile căilor respiratorii superioare - așa numitele IACRS, care cuprind afectarea nasului, faringelui, uneori și a amigdalelor – sunt principalele vinovate pentru accesele de tuse.
citeşte mai mult

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.