Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Poziții de alăptat

Poziții de alăptat

Alăptarea reprezintă o adevărată provocare pentru multe proaspete mămici, însă, dacă te documentezi din timp și acorzi toată atenția acestui proces natural, incredibil de frumos, ai toate șansele de reușită. Ca un prim pas, pozițiile de alăptat sunt foarte importante. Acestea se pot combina în multe feluri, însă, de bază sunt numai 4. Pentru alte detalii, poți consulta Ghidul Pozițiilor de Alăptat.

Poziția șezândă (Leagănul) 

Pozitia sezanda (Leaganul)

Acest mod clasic de alăptare presupune să-ți ții bebeluşul cu mâna dreaptă, în timp ce el suge de la sânul drept (când îl vei muta la sânul stâng, automat, îl vei susține cu brațul stâng). Corpul lui  este întors complet către tine, cu fața, genunchii și stomacul orientați spre tine. Cealaltă mână a ta, se înfășoară în jurul capului micuțului pentru a-i susține, gâtul, capul și coloana. Tu poți sta în șezut, pe un scaun, pe un fotoliu sau pe o canapea. s-ar putea să ai nevoie de niște perne în jurul tău pentru a-ți fi mai ușor. Important de menționat este că, indiferent de poziția pe care o alegi, spatele tău trebuie să fie drept, rezemat de un spătar. Tendința mamelor este aceea de a se apleca puțin în față, pentru a-i fi mai ușor micuțului să sugă, lucru total greșit. Dacă ți se pare că bebelușul nu ajunge la sân, ridică-l cu ajutorul unei perne pentru alăptat.

Poziția laterală („Poşeta” sau „Sub braţ”)

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema