Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.
NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.
NUTRICIA - ştiinţă inspirată de laptele matern
-
Ești însărcinată
Ești însărcinatăSarcinaZENNașterea
-
Ești mămică
Ești mămicăAlăptareaNutrițiaDezvoltareÎngrijire
-
Descoperă știința NUTRICIA
Descoperă știința NUTRICIADespre NUTRICIAProduse pentru Copii
-
Folosește Aplicațiile
- Mămicile întreabă
-
SarcinaZEN
-
Naștere
-
Alăptarea
-
Articole despre imunitate
-
Nutriția
-
Dezvoltare
-
Îngrijire
-
Imunitatea
ImunitateaDespre imunitateArticole despre imunitate
-
Despre imunitate
- Ieşi din cont
- Intră in cont
Mameloane dureroase

Alăptarea trebuie să fie un moment plăcut și special pentru tine și bebelușul tău și, în caz că apar probleme, trebuie să faceți câteva schimbări pentru a vă bucura cât mai mult de beneficiile alăptării. Laptele matern este cea mai bună sursă de hrană pentru bebeluș și este recomandat ca alăptarea să se desfășoare în mod exclusiv până la vârsta de 6 luni și să continue până la vârsta de 2 ani sau chiar mai mult, dacă este posibil. De aceea, orice problemă ar apărea în timpul alăptării, cere sfatul medicului.
Una dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă mamele care alăptează în primele zile de alăptare, sunt mameloanele dureroase. Însă nu te aștepta ca durerea să fie insuportabilă sau să dureze foarte mult timp.
Dificultatea bebelușului de a se conecta la sân este principala cauză pentru care această problemă apare. Dacă bebelușul nu prinde bine mamelonul și trebuie să sugă prea tare sau să tragă de mamelon, acesta va intra prea mult în gura lui, iar mamelonul va fi presat pe cerul gurii copilului și va fi dureros pentru tine.
Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema
alăptare
nutriție
delicioase