Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să păstrezi laptele matern

Cum să păstrezi laptele matern

Alăptarea este cea mai potrivită metodă de hrănire a bebelușului tău și este recomandat să îl alăptezi exclusiv până la vârsta de 6 luni și să continui până la împlinirea vârstei de 2 ani, cel puțin. Beneficiile sunt importante atât pentru cel mic cât și pentru mamă. Pentru a continua alăptarea, deși nu poți fi prezentă tot timpul lângă bebeluș, poți să exprimi (mulgi) laptele și să îl păstrezi la frigider.

Alăptarea, pe lângă beneficiile pe care le oferă, înseamnă și confort pentru mamă și bebeluș: laptele este disponibil în orice moment, zi sau noapte, la temperatura optimă, fără a necesita alte accesorii. Însă există și situații în care alăptarea nu este posibilă sau este îngreunată: starea de sănătate a mamei, medicație incompatibilă cu alăptarea, reluarea activității, capacitatea redusă a copilului de a suge direct de la sân (icter, naștere prematură).

Hrănirea copilului cu lapte matern cu biberonul este o modalitate bună de a-i asigura nutrienții necesari creșterii și dezvoltării și anticorpii necesari maturizării sistemului imunitar. Hrănirea cu biberonul presupune folosirea unor produse speciale și igienizarea lor, înainte de fiecare masă. Astfel vei avea nevoie de o pompă de muls (manuală sau electrică), recipiente sau pungi pentru păstrarea laptelui, sterilizator pentru biberoane, biberoane.

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema