Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Copilul adoarme în timpul alăptarii. Îl trezești sau nu?

Copilul adoarme în timpul alăptarii. Îl trezești sau nu?

Sunteți amândoi așezați confortabil în pat iar bebelușul suge fericit. În scurt timp, ritmul suptului se rărește și îl simți cum se relaxează și, în cele din urmă, adoarme, cu mamelonul în gură. Este o scenă drăguță însă te întrebi dacă ar trebui să îl trezești sau nu, dacă a băut suficient lapte sau nu. 

îl trezești? Răspunsul este da și nu, depinde de situație. Haideți să vedem cum trebuie să procedăm!

Bebelușii care depun efort să se hrănească eficient în primele zile, adorm la sân deși nu au supt suficient lapte. Acești copii ațipesc la scurt timp după ce încep să sugă pentru că obosesc repede sau renunță din frustrare că nu primesc cu ușurință laptele pe care și-l doresc și adorm.

Alăptarea este cea mai potrivită metodă de hrănire a bebelușului. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni și continuarea ei cel puțin până la vârsta de 2 ani, în paralel cu introducerea hranei solide.

Părinții cred că dacă bebelușul adoarme la sân înseamnă că îi este bine și sunt surprinși să afle că acesta nu ia în greutate iar producția de lapte începe să scadă. Multe mame se uită la ceas atunci când alăptează, însă ceasul nu le indica și cantitatea pe care bebelușul reușește să o mănânce în respectivul interval. Un bebeluș se poate hrăni pentru cinci minute și să sugă suficient lapte, în timp ce altul poate sta 20 de minute la sân și să adoarmă deși nu a primit destul lapte. Pentru a știi dacă bebelușul a primit suficient lapte, trebuie să urmărim următoarele semne:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema