Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alaptează la cerere

Alaptează la cerere

 Ultimele recomandări ale medicilor în ceea ce privește programul de alăptare spun că alăptarea la cerere este cea mai bună alegere, beneficiile simțindu-se atât la bebeluș cât și la mamă. Așa că, fii atentă la semnele de foame ale bebelușului tău și mai puțin la ceas. El este ce mai bun indicator atunci când vine vorba de senzația de foame și de sațietate

Alăptarea la cerere înseamnă să răspunzi în mod flexibil la solicitarea hranei de către bebelușul tău și să continui alăptarea până ce acesta este satisfăcut.  Laptele matern se adaptează în funcție de frecvența meselor, astfel, cu cât bebelușul suge mai mult, cu atât vei produce mai mult lapte. De aceea, este important ca producția de lapte să fie sincronizată cu nevoile bebelușului.

Încă din primele zile din viața bebelușului tău, alăptarea la cerere va stabili cantitatea de lapte de care are nevoie și te va ajuta să îți redobândești greutatea de dinainte de sarcină mult mai repede. Alte informații care susțin alăptarea la cerere:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema