Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Tehnica alăptării

Tehnica alăptării

Majoritatea eşecurilor la alăptare sunt legate de tehnica greşită a alăptării. Premisele alăptării reuşite sunt:

Poziţia confortabilă pentru tine şi copil – disconfortul poate constitui o cauză a stresului care influenţează negativ formarea laptelui matern.

Poziţia reciprocă corectă a ta şi a copilului – sugarul este culcat pe o parte, faţa, pieptul, burtica şi genunchii sunt orientate spre corpul tău. Atragi copilul mai aproape de tine apucându-l de umeri şi de spate; niciodată nu tragi copilul de cap! La punerea la sân, copilul nu are voie să stea culcat pe spate. Urechea, braţele şi şoldurile copilului se află pe aceeaşi linie. Degetele tale cu care sprijini căpşorul ating zona de sub urechi. Între corpul tău şi copil nu trebuie să fie niciun obstacol. Bărbia, faţa şi nasul copilului sunt în contact direct cu sânul tău. Nu trebuie să îndepărtezi sânul de nasul copilului în dorinţa de a-i asigura o respiraţie mai uşoară. Copilul va elibera singur sânul dacă nu va putea să respire. Regulă: aducem copilul la sân, niciodată nu ducem sânul la copil.

Ţinerea corectă a sânului – 

Tutorialul este dedicat membrilor
Clubului NUTRICIA. Hai şi tu în Club!
Înscrie-te
Intră în Club Nutricia şi citeşte ghidul!

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema