Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Principiile alăptării corecte

Principiile alăptării corecte
Premiza de bază a alăptării reuşite este alăptarea precoce (ideal, copilul trebuie aşezat la sân la 30 de minute până la 2 ore de la naştere) şi des (oricând sugarul cere).

Copilul trebuie să rămână lângă mamă. În primele ore şi zile după naştere, copilul foloseşte o parte de energie din rezervele acumulate în timpul sarcinii. De aceea, în cazul evoluţiei postnatale fără complicaţii, nu este necesară suplimentarea alimentaţiei, nici în cazul formării mai reduse a colostrului sau laptelui matern.

Formarea laptelui matern este influenţată de frecvenţa şi durata alăptării – astfel organismul tău primeşte  informaţii despre necesarul de lapte la următoarea masă. Alăptarea frecventă este normală; ajută la formarea suficientă a laptelui matern. Regimul de alăptare şi de somn la nou-născuţi şi sugari este foarte individualizat.

Se recomandă punerea la sân a copilului la cerere. Copilul pus la sân ar trebui să sugă, nicidecum să adoarmă. 

De aceea, în cazul în care copilul tău este mai somnolent (de exemplu, în cazul icterului nou-născutului sau a copilului prematur), stimuleaza-l să sugă:
Tutorialul este dedicat membrilor
Clubului NUTRICIA. Hai şi tu în Club!
Înscrie-te
Intră în Club Nutricia şi citeşte ghidul!

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema