Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Importanța nutriției în primele 1000 de zile

Importanța nutriției în primele 1000 de zile

Ce înseamnă primele 1000 de zile?

Perioada primelor 1000 de zile, considerată ca fiind unica fereastră de intervenție nutrițională, se referă la întreaga perioadă a sarcinii și primii 2 ani de la naștere. Astfel, prima dintre cele 1000 de zile se calculează de la momentul concepției. Pe durata sarcinii, mama trebuie să adopte un regim alimentar sănătos și adaptat nevoilor fătului pentru dezvoltarea sa optimă.

Tot ceea ce mănâncă mama îi transmite fătului prin placentă, motiv pentru care și modalitatea de preparare a hranei este importantă, întrucât trebuie conservate toate proprietățile nutritive ale alimentelor consumate. Nutriția în perioada sarcinii influențează funcțiile fiziologice ale copilului și riscul apariției bolilor mai târziu. O nutriție insuficientă și neadaptată nevoilor din această perioadă afectează permanent structura, funcțiile și metabolismul micuțului, acesta fiind predispus mai multor boli la vârsta de adult.

Cum influențează nutriția din primele 1000 de zile sănătatea copilului?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema