Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Nutricia susține Săptămâna Mondială a Alăptării

Nutricia susține Săptămâna Mondială a Alăptării

În perioada 1 – 7 august sărbătorim Săptămâna Mondială a Alăptării, care a luat naștere în anul 1992 la inițiativa Alianței Mondiale pentru Alăptare (The World Alliance for Breastfeeding Action - WABA). Această alianță a fost formată în anul 1991, având ca obiectiv principal protejarea sănătății copiilor. Întrucât alăptarea este izvorul de sănătate pentru bebeluși, WABA protejează, promovează și sprijină acest proces în întreaga lume.

Inițial, în încercarea de a proiecta o strategie de promovare a alăptării la nivel global, Alianța Mondială pentru Alăptare a dezvoltat ideea de a se sărbători alăptarea în lume pentru o zi. Mai apoi, această zi de celebrare a alăptării s-a transformat într-o săptămână, recunoscută ca Săptămâna Mondială a Alăptării. Ea are loc în prima săptămână a lunii august, încă din anul 1992. În prezent, evenimentul a devenit unul de amploare, fiind sărbătorit în mai mult de 170 de țări și fiind sprijinit de UNICEF.

Pentru că noi, la NUTRICIA, cercetăm de peste 30 de ani laptele matern şi credem cu tărie că acesta este darul cel mai de preţ pentru sugari, ne alaturăm celor care sărbătoresc în această săptămână alaptarea. Mai mult, pentru că ne dorim să împărtăşim cu mamele din experienţa noastră, le punem la dispoziţie rubrica specială Totul Despre Alăptare unde găsesc informaţii despre cum să alăpteze şi unde expertul nostru certificat drept Consultant în Alăptare le stă la dispoziţie pentru întrebări. 

Laptele matern – darul cel mai de preţ pentru bebeluş

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema