Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

NUTRICIA, știința inspirată de laptele matern, este alături de tine în Săptămâna Mondială a Alăptării

NUTRICIA, știința inspirată de laptele matern, este alături de tine în Săptămâna Mondială a Alăptării

NUTRICIA continuă tradiția de a susține Săptămâna Mondială a Alăptării, care are loc în fiecare an în perioada 1 – 7 august. În prezent, peste 170 de țări din întreaga lume sărbătoresc acest eveniment. Sprijinit de UNICEF, acesta are drept scop promovarea alăptării în rândul mămicilor și protejarea sănătății bebelușilor, întrucât laptele matern constituie un real izvor de sănătate pentru sugari și viitorii adulți.

În România, Săptămâna Alăptării are o importanță deosebită, deoarece rata alăptării exclusive în primele 6 luni de viață ale copilului este cea mai mică din Europa, sub 13%, conform unui studiu realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și a Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și UNICEF. Acest fapt determină nevoia de protejare și încurajare a alăptării exclusive, contribuind astfel la sănătatea mamei și a copilului. Alăptarea in primele 1000 de zile ale copilului aduce numeroase beneficii atât pentru sănătatea acestuia, cât și pentru cea a mamei.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema