Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

De ce este important sa alaptezi copilul la cerere

De ce este important sa alaptezi copilul la cerere

Alaptarea la cerere inseamna sa raspunzi in mod flexibil la semnele de foame ale copilului tau, sa incepi alaptarea atunci cand copilul o solicita si sa continui fiecare sesiune de alaptare pana ce acesta este satul.

Cercetarile evolutioniste, culturale si clinice sugereaza ca bebelusii sunt facuti sa fie hraniti la cerere. Astfel, s-a demonstrat ca bebelusii au o stare mult mai buna daca li se permite sa isi regleze singuri perioadele de hranire si se promoveaza teoria potrivit careia hranirea la cerere are impact pozitiv asupra dezvoltarii cognitive (Iacovou, Sevilla 2013).

Productia de lapte matern este legata de frecventa meselor bebelusului, fara indoiala. Cu cat se va hrani mai des si mai mult, cu atat se va produce mai mult lapte. Daca un bebelus suge mai rar, productia de lapte va scadea. De aceea, alaptarea la cerere este modul ideal ca productia de lapte matern sa se sincronizeze cu nevoile bebelusului.

In primele zile de viata ale bebeluslui, cererea de hranire ajuta la stabilirea productiei de lapte matern si ii ajuta pe nou nascuti sa reatinga greutatea de la nastere in timp scurt.

Atunci cand alaptezi, trebuie sa tii cont si de alte cateva aspecte, ce pot varia de la mama la mama si de la bebelus la bebelus.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema