Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Kitul de alăptare

Kitul de alăptare

Părerea medicilor pediatri este unanimă când vine vorba de alăptare. Ei recomandă ca până la vârsta de şase luni copilul să fie hrănit exclusiv cu lapte matern. De aceea este necesară achiziţionarea unor accesorii pentru hrănire, care fac această activitate sigură și confortabilă. 

Sutienele pentru alăptare

Da, ai nevoie de sutiene speciale pentru alăptare. Până la momentul alăptării, achiziţionează un sutien de “tranziţie” pentru că nu ştii exact care va fi măsura ta după naştere. Când va începe lactaţia şi după o perioadă în care aceasta s-a stabilizat un pic, poţi merge să achiziţionezi acel sutien de alăptare potrivit măsurilor tale. Sutienul trebuie să aibă un sistem de prindere conceput astfel încât să poată fi uşor de manevrat, să nu preseze sau să jeneze pielea şi să fie prevăzut cu dispozitive de închidere-deschidere în faţă, pentru eliberarea uşoară a sânilor.

Perna pentru alăptare

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema