Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cand este cazul sa folosesti aparatoare din silicon pentru mameloane?

Cand este cazul sa folosesti aparatoare din silicon pentru mameloane?

Aparatorele de mameloane sunt fabricate dintr-un silicon moale, subtire si flexibil si sunt folosite pentru a acoperi mamelonul mamei in timpul alaptarii, bebelusul sugand laptele prin ele si nu direct de la san. Aparatoarele sunt folosite pentru a proteja mameloanele dureroase, pentru a ajuta bebelusii care au dificultati in prinderea mamelonului, in cazul mamelonelor plate sau infundate.  

Desi sunt foarte utile atunci cand exista aceste probleme in alaptare, folosirea aparatoarele de mameloane trebuie sa se faca la sfatul medicului si doar pe o perioada scurta. Iata de ce:

  • Prin folosirea aparatoarelor, sanul nu primeste acelasi fel de stimulare ca in cazul in care bebelusul suge direct la san. Acest lucru duce la scaderea productiei de lapte.
  • Bebelusul se obisnuieste sa suga doar prin aparatoare, preferand-o sanului, iar dezvatarea acestei preferinte poate fi dificila.

Inainte de a apela la aparatoarele de silicon, incearca sa rezolvi problema pe care o ai, prin alte metode.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema