Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Accesorii pentru exprimarea laptelui matern si pastrarea lui

Accesorii pentru exprimarea laptelui matern si pastrarea lui

Alaptarea este cea mai potrivita metoda de hranire a bebelusului si este recomandat ca pana la varsta de 6 luni sa se desfasoare in mod exclusiv si sa continue cel putin pana la varsta de 2 ani, in paralel cu introducerea hranei solide.

Exprimarea laptelui matern este o componenta importanta a procesului de alaptare si poate fi folosita atunci cand mama nu poate fi langa copil la fiecare masa, pentru situatiile in care mama este bolnava sau cand urmeaza un tratament incompatibil cu alaptarea, cand bebelusul nu este suficient de puternic pentru a suge (icter, nastere prematura), cand mama are sanii prea plini, facand alaptarea dificila.   

Exprimarea manuala a laptelui trebuie sa se faca cu blandete, ritmic, prin presarea in jos a sanilor, cu ajutorul degetului mare si aratatorului. Secretul acestei tehnici este sa presezi canalele de lactatie din spatele mameloanelor. Daca strangi mamelonul nu vei reusi sa extragi laptele si te va durea.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema