Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sfaturi utile pentru viitorii tătici

Sfaturi utile pentru viitorii tătici

Odată ce partenera ta rămâne însărcinată, anumite îndatoriri pot deveni foarte neplăcute sau îi pot cauza chiar grețuri. Așadar, venim în sprijinul tău cu câteva sfaturi utile care să facă din următoarele nouă luni o perioadă fericită pentru viitoarea mămică:

Răsfață-ți partenera
  • Ieșiți în oraș: o plimbare romantică sau cina la un restaurant vor fi mereu activități de cuplu menite să alunge monotonia acelorași patru pereți ai casei.
  • Masaje: un masaj la mâini sau la picioare este cheia detensionării.  Evită orice produs de masaj pe bază de ulei de levănțică, pentru că este prea puternic pentru a fi folosit direct pe pielea unei femei însărcinate.
  • Încurajeaz-o să se răsfețe: oferindu-i partenerei tale plăcerea de a merge la manichiură, pedichiură, la coafor sau la un tratament facial, o ajuți să se simtă cât de relaxată și atractivă posibil.
  • Încurajează-ți partenera să tragă câte un pui de somn: schimbările aduse de sarcină în primul trimestru fac ca majoritatea femeilor să se simtă mai obosite decât de obicei. Așadar, încurajează-ți partenera să tragă câte un pui de somn și să stea întinsă în weekenduri. Pentru a o răsfăța, surprinde-ți partenera aducându-i micul dejun la pat.
  • Plecați în concediu: în măsura în care vă permiteți, optați pentru câteva zile de concediu în țară sau în străinătate, pentru a vă relaxa și a vă bucura unul de altul înainte de momentul nașterii.
  • Oferă-i flori sau alte cadouri: spumă de baie, bomboane de ciocolată. Dar reține că mirosurile sau aromele puternice pot declanța grețuri în această perioadă. Așa că, în loc să îi dăruiești crini, alege flori cu parfumuri discrete, precum garoafele; produse cosmetice cu parfumuri delicate și bomboane de ciocolată cu conținut cât mai mic de grăsime.

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema