Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Importanţa igienei orale

Importanţa igienei orale

Starea de sănătate a organismului tău are consecinţe directe asupra dezvoltării bebeluşului pe care îl ai în burtică. O igienă orală corectă şi vizite regulate la dentist te protejează de problemele care pot apărea.

Sănătatea dinţilor şi a cavităţii bucale este esenţială pentru sănătatea ta şi a sarcinii. Vizita la stomatolog dar şi modul în care te îngrijeşti şi mănânci sunt în egală măsură importante. Alimentaţia echilibrată (aport bun de vitamine şi minerale) contribuie la menţinerea sănătăţii organismului şi susţine dezvoltarea bebeluşului.

Este indicat să rezolvi problemele stomatologice înainte de a rămâne însărcinată. Chiar dacă vei respecta această regulă, se poate întâmpla ca şi în timpul sarcinii să apară probleme (carii, infecţii, sensibilitatea crescută a gingiilor, apariţia aftelor sau a herpesului). În acest caz trebuie să mergi cât mai repede la un stomatolog care va decide cum să intervină. Medicul va hotărî şi care este tipul şi doza de anestezic pe care să îl folosească în cazul unei intervenţii întrucât calmarea durerii este foarte importantă (aceasta poate produce contracţii uterine).

De regulă, în timpul sarcinii nu se recomandă efectuarea radiografiilor dentare fiind contraindicată expunerea la radiaţii.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema