Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Exerciții de eliberare emoțională în perioada sarcinii: tehnica tapping

Exerciții de eliberare emoțională în perioada sarcinii: tehnica tapping

Corpul este compus din energie, iar tappingul restabilește echilibrul energetic al lui și elimină emoțiile negative care sunt captive acolo.

Sarcina este o călătorie frumoasă, însă vine la pachet cu un set de așteptări, emoții, dar și temeri. Noi emoții li se adăugă celor deja existente.

De mai bine de 5000 de ani tappingul reprezintă, asemenea acupuncturii/acupresiunii, un set de tehnici care utilizează meriadianele energetice. Acest secret chinezesc, vital pentru împlinirea emoțională, energizare și nu în ultimul rând, eliberare, te ajută să-ți îmbunătățești starea fizică și emoțională.

Ești pregătită să te relaxezi emoțional?

Andreea Pautov ne prezintă această metodă, numită tapping, de vindecare și auto-vindecare, atât a problemelor emoționale, cât și fizice. Îmbunătățirea stării tale fizice și emoționale se află în degetele tale.

Metoda este foarte simplă și se poate aplica în orice situație deoarece:

   • nu implică proceduri chirugicale
   • nu se folosesc ace, medicamente sau substanțe chimice
   • nu se împinge și nici nu se trage de corp în timpul acestei proceduri, fiind absolut neinvazivă

EFT (Emotional Freedom Tehniques) – această procedură care se mai numește și acupunctură emoțională combină stimularea centrilor energetici din capetele meriadianelor prin bătăi ușoare (presopunctură). Aceste elemente de stimulare a emisferelor cerebrale îți îndreaptă atenția pe durere, amintiri nefericiți, emoții care ne provoacă discomfort, diferite adicții, pofte etc.

Conectează-te cu propriile tale emoții!

     • Stabilește afirmația pe care îți dorești să lucrezi. De exemplu: “chiar dacă îmi este frică de naștere și de venirea copilului pe lume, iar o parte din mine nu știe cum să gestioneze această frică, eu aleg să mă iubesc și să mă accept așa cum sunt.” Sau “chiar dacă sarcina mea mi-a adus schimbări mentale, emoționale și fizice majore, eu mă iubesc și mă accept așa cum sunt.”
     • Ciocăne câteva runde în punctele menționate (5-7 ciocănituri/punct) și rostește tot ceea ce-ți apasă sufletul, eliberând emoțiile captive. De exemplu: “îmi este frică”, “m-am îngrășat”, “sunt singură” , “de azi aleg o stare mai bună” etc. Tot ce te apasă sufletește și îți obosește mintea sau îți creează tensiune în corp.
     • Ultima rundă ne inundă cu afirmații pozitive pline de iubire și încredere în sine. De exemplu: “Eu sunt sănătoasă, copilul meu este sănătos.”, “Eu sunt o stare de bine”, “Eu merit să fiu relaxată”.


Relaxare plăcută!

NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema