Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Călătoriile pe timpul sarcinii

Călătoriile pe timpul sarcinii

Nouă luni de sarcină reprezintă un timp foarte lung în care se presupune că nu ar trebui să pleci în nicio călătorie. Asta dacă este să te iei după gura lumii. Dacă totuşi vrei să asculţi părerile specialiştilor, este bine să ştii că atâta vreme cât nu ai nici o restricţie din partea medicului tău, poţi pleca oriunde, cel puţin până în luna a opta de sarcină.

Călătoriile sunt absolut sigure pentru majoritatea femeilor însărcinate.  Atâta timp cât urmezi nişte reguli simple iar medicul tău spune că nu este nici o problemă să pleci în călătorie, în cele mai multe cazuri, poţi călători fără grijă până aproape de termenul la care vei naşte.

Pentru a nu-ţi pune alte întrebări la care nu vei putea să-ţi răspunzi singură, trebuie să ştii că poţi călători în siguranţă în primele opt luni de sarcină. Principalele îngrijorări legate de plecările de acasă pe perioada sarcinii pot fi asociate cu problemele medicale, disconfortul, deshidratarea şi dieta sănătoasă. Dacă ai unele complicaţii medicale sau obstetricale cum ar fi, diabetul, probleme legate de placentă sau presiune arterială foarte scăzută, medicul tău îţi va recomanda  să nu călătoreşti pe parcursul gravidităţii. Nu contează dacă pleci într-o vacanţă sau doar te duci să-ţi vizitezi părinţii de Crăciun, dacă vei călători cu avionul, maşina sau vaporul, există doar câteva lucruri pe care să ţi le aminteşti de fiecare dată când te hotărăşti să-ţi părăseşti câteva zile căminul.

Călătoriile în străinătate
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
NutrițieZEN
by Laura Cosoi

Laura Cosoi ți-a pregătit rețete usoare, ideale pentru o sarcină ZEN!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema