Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Febra în sarcină – motiv de îngrijorare?

Febra în sarcină – motiv de îngrijorare?

Se știe despre febră că este modalitatea prin care organismul luptă împotriva infecțiilor. Însă în momentul în care ești însărcinată, orice mică modificare a stării de sănătate s-ar putea să te pună pe gânduri și să-ți inducă o stare de neliniște.

Teoretic, nu există nicio diferență în ceea ce privește manifestarea febrei la o femeie însărcinată, în comparație cu oricare alt adult.

Specialiștii sunt de părere că în cazul în care temperatura corpului tău crește peste valoarea normală, dar este mai mică de 38 de grade Celsius, nu există un real motiv de îngrijorare. Însă, dacă ai febră mai mare de 38,5 grade Celsius, este indicat să ceri sfatul medicului tău. S-au efectuat studii, atât pe oameni cât și pe animale, care au demonstrat faptul că temperatura crescută în primele 45-60 de zile de gestație, perioada în care se formează și se dezvoltă principalele organe vitale poate duce la apariția defectelor din naștere.

De aceea se și recomandă evitarea saunei și a băilor fierbinți în primul trimestru de graviditate.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema