Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Drepturile gravidei la locul de muncă

Drepturile gravidei la locul de muncă

În sfârșit s-a întâmplat minunea și ai rămas însărcinată. Îți vine să-ți strigi bucuria în gura mare, dar totuși nu e cazul să te grăbești până nu depășești primele 6 săptămâni. După ce ți-ai pus puțină ordine în viață și te-ai consultat și cu partenerul, e momentul să anunți și angajatorul despre noua ta stare fiziologică. 

 

Trebuie să știi că în România maternitatea la locul de muncă este protejată prin lege, doar dacă anunți angajatorul în scris cu privire la acest lucru. Iată ce scrie la art 3 din OUG 96/2003 - legea protecției maternității la locul de muncă.

 

Art. 3 (1) „Salariatele gravide au obligația de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care să le ateste starea.”

 

Art. 3 (2) „În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligația prevazuta la alin. (1) si nu informează în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligațiile sale prevăzute în prezenta ordonanța de urgență.”

 

Cu alte cuvinte nu este suficient să-ți anunți verbal șeful că ești însărcinata, e obligatoriu să-l anunți în scris cu privire la noua ta stare printr-o adeverință de la medicul de familie în care să scrie în câte săptămâni de sarcină ești. Nu uita să iei și un număr de înregistrare atunci când predai adeverința la resurse umane ca să nu ai surpriza mai târziu ca angajatorul nu recunoaște că l-ai fi informat în legatură cu starea ta.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema