Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sarcina înseamnă echilibru nutrițional și nu exces culinar

Sarcina înseamnă echilibru nutrițional și nu exces culinar

Nutriția gravidei este unul dintre factorii decisivi pentru starea de sănătate a copilului în primele 1000 de zile. Este important să conștientizezi faptul că regimul tău alimentar va influența funcționarea și unui alt organism pe lângă al tău. Tot ceea ce mănânci trece prin placentă direct la făt, așa că este necesar să-ți adaptezi nutriția la nevoile sale, care sunt diferite de cele ale unui adult.

Tocmai pentru că alimentele consumate trebuie să fie potrivite și să-i asigure fătului necesarul nutrițional, curele de slăbire sunt strict interzise. Dacă îți impui restricții alimentare, nu faci decât să afectezi greutatea normală a copilului tău. Asta nu înseamnă că trebuie să mergi în extrema cealaltă și să mănânci orice, oricât și oricum. Un surplus de kilograme comparativ cu cel indicat (10-13 kg) poate conduce la obezitate, diabet și boli cardiovasculare ale viitorului adult. Așadar trebuie să ai un regim alimentar variat și echilibrat, astfel încât să te asiguri că fătul primește aportul optim de nutrienți și nu pornește în viață cu carențe nutriționale.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema