Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alimentația în sarcină: superalimente în meniul tău

Alimentația în sarcină: superalimente în meniul tău

Când ești însărcinată, dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău depinde de nutrienții pe care regimul tău alimentar îi furnizează fătului. Când vorbim despre superalimente ne gândim, de obicei, la acele alimente care conțin multe vitamie, minerale și antioxidanți. Specialiștii ne spun însă că mai degrabă contează să mâncăm variat.

Ce este un superaliment?

Afinele, fructele de Goji sau Acai, algele, iarba de grâu, avocado, rodiile sunt considerate superalimente. Dar în fiecare săptămână se vorbește despre un nou superaliment, fără ca termenul să aibă vreo bază științifică, de fapt. Practic, orice aliment bogat în antioxidanți și vitamina C este considerat un superaliment.

Experții în nutriție sunt de acord că, în timp ce unele alimente conțin mai mulți nutrienți decît altele, ce contează cu adevărat este să mâncăm variat, astfel încât să avem o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Ce să mănânci în sarcină

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
MișcareZEN
by Andreea Pautov

Fă mișcare și fii ZEN alături de Andreea Pautov!

Află mai multe

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema