Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Probleme de sănătate ale bebelușilor prematuri

Probleme de sănătate ale bebelușilor prematuri

Prematuri sunt considerați acei bebeluși născuți înainte de termen, mai devreme de 37 de săptămâni de gestație. În funcție de greutatea de la naștere și de ”vârstă”, bebelușii prematuri au diferite probleme de sănătate, dintre care unele foarte grave, și necesită îngrijri speciale, sub permanenta supraveghere a personalului specializat.

Probleme pulmonare

Plămânii bebelușilor născuți prematur sunt insuficient dezvoltați și nu sunt tapetați cu surfactant (substanță esențială în procesul de respirație), drept care, prematurii au nevoie de ventilație asistată, imediat după naștere. Unii dintre ei pot dezvolta displazie bronhopulmonară, rămânând dependenți de oxigen și tratament medicamentos o perioadă îndelungată. Riscul infecțiilor respiratorii, al dificultăților în alimentație, cu reflux gastroesofagian, rămâne crescut în cazul prematurilor și după externare.

Probleme cardiovasculare

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema