Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Bebeluşul prematur

Bebeluşul prematur

Anual, în România se nasc 190.000 de copii. Dintre aceştia, aproximativ 9% se nasc prematur (înainte de 37 de săptămâni de gestaţie). Pentru mulţi părinţi cu copii prematuri, este un moment emoţional, care implică experienţe neaşteptate de îngrijire medicală specializată. Cu toate acestea, nu uita că întreg personalul din unitatea de terapie intensivă este foarte bine pregătit pentru a-i oferi copilului tău cea mai bună îngrijire.

Ce se va întâmpla dacă bebeluşul meu se va naşte prematur?

Dacă se naşte prematur, va trebui să fie internat în Unitatea de Terapie Intensivă pentru Prematuri. Este o zonă specială din cadrul spitalului, creată pentru îngrijirea nou-născuţilor prematur şi care necesită o atentă monitorizare. Unitatea este dotată cu echipamente de specialitate, care vor ajuta medicii şi asistentele să creeze condiţiile pe care le are copilul în uter.

Anual, în România se nasc 190.000 de copii. Dintre aceştia, aproximativ 9% se nasc prematur.

Cât timp va sta copilul meu în unitatea de terapie intensivă?

Perioada de internare poate varia foarte mult, de la mai puţin de 24 de ore până la 4 luni. Bebeluşii născuţi la 24-37 de săptămâni sau care au o greutate mai mică de 2.200 g la naştere trebuie să rămână pentru o perioadă mai lungă decât ceilalţi.

Ce se va întâmpla cu copilul meu în unitatea de terapie intensivă?
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema