Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alimentația bebelușului născut prematur

Alimentația bebelușului născut prematur

Dacă bebelușul născut prematur este mult prea mic, va fi o vreme hrănit intravenos, cu o soluție de zahăr, săruri și apă și i se vor administra vitamine și aminoacizi (componente de bază în formarea de proteine, esențiale pentru creștere).

Când medicii decid că bebelușul poate primi și lapte, cel mai indicat ar fi să primească laptele matern. Chiar dacă nu poate suge încă, prematurul poate primi laptele printr-un tub special. Ar fi bine ca mama să se mulgă, pentru a stimula producția de lapte și a putea alăpta bebelușul, atunci când acesta va fi suficient de puternic să fie pus la sân.

Este posibil ca medicul să suplimenteze laptele matern cu formule speciale de lapte, concepute pentru prematuri, pentru a-l ajuta pe micuț să câștige mai repede în greutate.

Alimentația pentru primul an va fi personalizată, în cazul prematurilor, iar introducerea hranei solide se va face abia după lunile 8-10, în funcție de recomandarea medicului.

În afară de suplimentele de vitamine și minerale, în alimentația bebelușului prematur este necesar un suplus de probiotice, care reduc riscul de enterocolită ulcero-necrotică.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema