Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Fobia de doctor

Fobia de doctor

Se spune că nu există momente mai stresante pentru un părinte decât acelea în care trebuie să meargă cu copilul la medic. Iar acest lucru se întâmplă deoarece majoritatea copiilor simt o frică nejustificată faţă de persoana în halat alb care, oricât s-ar strădui să le fie pe plac micuţilor, este văzută de către aceştia ca inamicul numărul unu.

Întâlnirea cu medicul ar trebui să fie pentru orice persoană, indiferent de vârstă, un motiv de bucurie deoarece persoana în halat alb este singura care ne poate ajuta să ne însănătoşim atunci când suntem bolnavi. Doctorul este singurul care poate pune diagnosticul unei afecţiuni şi care poate oferii soluţii problemelor noastre de sănătate. Pentru părinţii cu copii mici, vizita la medic este mai degrabă un motiv de nelinişte şi stres. Nu pentru că pediatrii nu ar şti să-şi facă treaba bine, ci pentru că cei mai mici dintre pacienţi, dacă ar putea, ar fugi mâncând pământul atunci când simt mirosul de dezinfectante din cabinete sau când văd acul de seringă îndreptându-se spre ei. Psihologii sunt de părere că nu stetoscopul sau seringa îi sperie atât de tare pe copii, ci halatul alb.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.