Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Trucuri pentru ora de masă

Trucuri pentru ora de masă

Pe măsură ce bebelușii cresc, iar personalitatea lor se dezvoltă, ei descoperă noi moduri de a-și exprima individualitatea, iar ora de masă se transformă într-o adevărată provocare. Uite ce să știi, ca să depășești cu bine problemele care pot apărea în această perioadă.

Stabilește un program de masă

  • Juniorul are nevoie de un program de masă. Alcătuiește un orar pentru mesele principale și gustări, țintând cont de orele lui de somn. Când este prea obosit, tinde să facă mofturi la masă.
  • În afara celor 3 mese principale, oferă-i 2-3 gustări (sănătoase!) de-a lungul zilei: prăjiturele din orez, biscuiți simpli, fructe, un iaurt sau o bucățică de brânză.
  • Ai grijă la sucuri – prea multe lichide, chiar dacă naturale, îi vor tăia pofta de mâncare. Oferă-i tu apă din când în când și încearcă să nu-i mai lași la îndemână un biberon cu apă sau ceai, din care el bea în mod reflex sau de plictiseală.
  • Nu-l forța să mănânce tot din farfurie! Copilul știe singur de câtă hrană are nevoie și când s-a săturat.

Mesele pot fi distractive

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.