Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Reflexele primare ale nou-născutului

Reflexele primare ale nou-născutului

Orice bebeluș, în momentul în care se naște, este înzestrat, de la natură cu o serie de reflexe simple care îl ajută să se adapteze mai ușor la noul mediu de viață.

Actele reflexe ale nou-născutului

Imediat după naştere, nou-născutul este supus unor teste, pentru a se evidenţia existenţa reflexelor. Examenul neurologic corect este esenţial pentru evaluarea stării la naştere, pentru evoluţia şi tratamentul nou-născutului. Reflexele primare (tranzitorii) sunt răspunsuri complexe şi stereotipe înnăscute, care se produc totdeauna în acelaşi fel şi apar tranzitor (ele dispar pe măsură ce copilul înainteză în vârstă) în evoluţia individului. Examinarea lor aduce informaţii despre funcţia generală a sistemului nervos, având uneori şi valoare de localizare. În primele săptămâni de viaţă, bebeluşii sunt supuşi periodic unor astfel de evaluări, medicii constatând dacă aceste automatisme funcţioneză normal. Răspunsul slab sau absenţa acestora pot fi cauzate de o naştere prematură sau traumatică, de folosirea anumitor medicamente sau de prezenţa unor boli.

Reflexele motorii

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.