Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Recompensă în educaţie

Recompensă în educaţie

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a motiva un copil este recompensa. Astfel, îl încurajezi şi îl ambiţionezi să înveţe şi să facă lucruri noi. Tandreţea şi îmbrăţişările, zâmbetul, atenţia, aprecierea, admiraţia şi încurajarea sunt moduri de recompensă foarte eficiente în cazul copiilor mici.

Toate mămicile se lovesc de probleme dintre cele mai diverse în încercarea de a-i educa pe micuţii lor şi de multe ori comunicarea cu aceştia se dovedeşte a fi o piatră de hotar de netrecut: cu cât mama spune că nu e voie un lucru cu atât mai mare este interesul micuţului pentru acesta şi tonul ridicat şi ameninţările mamei cu pedeapsa nu au nici un efect. Psihologii şi specialiştii în educaţie promovează din ce în ce mai mult renunţarea la metodele “tradiţionale” de educaţie, construite pe zicala că “acolo unde dă mama creşte”. Astfel, un instrument foarte util de folosit în educaţia copiilor mici este recompensa. Acest lucru nu înseamnă însă că nu mai trebuie să îi spui când a greşit, că nu mai trebuie pedepsit pentru faptele rele. Regulile şi limitele trebuie foarte bine şi clar definite însă în afară de acestea copilul are nevoie şi de satisfacţii şi, chiar dacă tendinţa generală este de a-i da satisfacţia darurilor primite, trebuie să ştii că pentru el recompensa afectivă este cea mai importantă şi totodată cea care are efecte pozitive asupra structurării personalităţii sale.

AFECTIVITATEA CA MOTIVAŢIE
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.