Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum vede nou-născutul

Cum vede nou-născutul

Atunci când nou-născutul se uită intens la tine, el nu vede, de fapt, întreaga față, ci doar porțiuni, chipul este încă un puzzle, din care lipsesc câteva piese.

Dar în numai 4 zile, nou-născutul, care nu vede la mai mult de 20-30 de centimetri, învață să recunoscă fața mamei dintre toate celelate chipuri care îl înconjoară.

Focusul privirii nou-născutului este pe ochii adultului. Părerile specialiștilor sunt împărțite cu privire la acest lucru: unii susțin că nou-născutul se uită în ochii adultului pentru că aceștia exprimă mai multe emoții decât restul fizionomiei, în timp ce alții cred că ochii nou-născutului se aținesc spre ochii adultului pentru simplu fapt că aceștia formează un contrast cu restul feței, sunt mai ușor de reperat și nu sunt imobili, ci se mișcă.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.