Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum refuzi politicos?

Cum refuzi politicos?

Articol scris de Claudia Viorica Schohterus, unul dintre părinții informați, din Clubul NUTRICIA

 

Și rând pe rând ne-au vizitat vecini, prieteni, rude care au răsărit Dumnezeu știe de unde, de m-am și speriat câte mătuși, câți unchi, veri și verișoare au răsărit. Bun și bronzul, mergem mai departe. Cadouri, clipe de frică – toți voiau să îl poarte în brațe și mie îmi sărea inima ori de câte ori cineva făcea asta. Și sfaturi. Dintr-o dată, toți cei care mă înconjurau erau medici, asistente, dascăli, preoți și mai aveau puțin și ajungeau și agenți de circulație. “Lasă copilul să plângă, așa face plămâni – doamne dumnezeule, copilul meu s-a născut fără plămâni?????, nu îl mai cocoloși că ți se urcă în cap (cred că îi trebuie o scară, totuși), nu ține animale pe lângă el (auzi la ei, animal… până să ajungă David pe lume, era cel mai adorat cotoi!!!), dă-i să mănânce cu program (adică ce vrei să spui, să îi cumpăr Tv Satelit-ul?) Și multe, multe altele. M-am luptat și cu o depresie după naștere, așa că aceste sfaturi deveneau tot mai greu de digerat. Ce să fac, ce să fac… Sora mea mă păzea ca o leoaică și când ieșeau din cameră, îi lua pe cei cu sfaturi bine intenționate pe sus “Dvs. v-ați născut cumva învățat/învățată? Lăsați-o să învețe, e la început și cred că are dreptul de a alege ce e bine și ce e rau”. Pam pam!

Însă nici așa unii dintre vizitatori nu voiau să lase garda jos. Și am zis “stai asa că te dezvăț, fără mătură și băț”. Cum am fost și încă mai sunt o mamică ce ține la igienă, tot poporul vizitator era îndrumat către baie pentru clasicul spălat pe mâini. Cand ajungeau în fața camerei princiare, înainte de a începe clasicul “să vă trăiasca băiatul” and stuff, fix în fața ochilor le apărea un afiș colorat, cu bulinuțe, brizbrizuri și mult adoratul curcubeu. Frumos ochiului, n-am ce zice, însă mesajul din centrul afișului le întorcea de pe buze unele gânduri “My mom doesn’t need your advice”. Nu toată lumea cunoaște engleza, zău așa. Dar pentru asta aveam traducător – pe sora mea, care le explică frumosul text.

Acum da, recunosc, am fost rea. Dar mai importantă pentru mine a fost liniștea bebelușului meu și a mea. Și vreți să știți că a funcționat? Doamne, că tare bine am mai dus-o pe urmă. Da, au fost sfaturi pe care le-am primit cu plăcere, sfaturi care m-au ajutat enorm. Dar au fost și unele care m-au călcat pe nervi la propriu!             

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.