Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum îi stimulezi abilitățile motorii

Cum îi stimulezi abilitățile motorii

În jurul vârstei de 6 luni, copilul se întinde spre obiectul dorit și îl poate apuca în mânuțe din câteva încercări. Cum poți să stimulezi mai buna coordonare mâini-ochi:

  • Instalează-i deasupra pătuțului un carusel cu tot soiul de obiecte sau pune-l pe o salteluță sub un așa-numit centru de gimnastică – pe care nu-l vei mai folosi atunci când va putea să se ridice singur în funduțel, pentru a evita accidentările.
  • Lasă-i la îndemână o zornăitoare simplă, de preferat cu un capăt rotund, astfel încât să poată exersa prinderea obiectului atât de mâner, cât și de capătul ca un bulb.
  • Pune-i în pătuț, pe perioada în care nu doarme, diferite jucării din materiale și texturi diferite și de forme diverse. Se va obișnui să își manevreze mânuța astfel încât să le apuce din ce în ce mai bine, fără să le scape.

Pe la 4-5 luni a avut loc o mare descoperire: rostogolirea. Evenimentul l-a luat complet prin surprindere și a tot exersat rostologirea de pe spate pe burtică sau de pe burtică pe spate, dar figura îi iese pe o sigură parte, deocamdată.

Cum îl poți ajuta să se răstoarne în sens invers?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.